Vakantietips voor alle bestemmingen

Info over alle zonbestemmingen

Corfu als vakantiebestemming

Bent u toe aan een heerlijke vakantie vol afwisseling en waar u lekker kunt ontspannen op het parel witte strand? Dan is Corfu de ideale bestemming voor u. In Corfu zijn veel verschillende stranden, variërend van kleine zand- of grindstrandjes tot kilometerslange gouden stranden vooral aan de westkust. Een echte aanrader hierbij is het in een schilderachtige baai gelegen prachtige zandstrand bij Agios Gordis. Maar waar u ook naar toe gaat, tijdens uw vakantie op Corfu komt u gegarandeerd tot rust.
vele prachtige stranden kunt u heerlijk van uw rust genieten.Corfu is een klein Grieks eilandje dat op 10 kilometer voor de westkust van Griekenland ligt en op slechts 2 kilometer van Albanië. Het eiland heeft een totale oppervlakte van 592 km2 met een kustlijn van 217 kilometer. Corfu is ongeveer 60 kilometer lang en in het midden 4 kilometer breed en in het zuiden zelfs 30 kilometer breed. In totaal zijn er ongeveer 125.000 inwoners, waarvan er maar liefst 50.000 in de hoofdstad Kerkyra wonen.
 
Corfu heeft elke vakantieganger wel iets te bieden. Door de vele regen in de winter is het eiland prachtig groen. Natuurliefhebbers kunnen er dan ook hun hart ophalen. Maar een vakantie op het prachtige Corfu biedt veel meer! Er is ook veel cultuur op het eiland te vinden. Dat in combinatie met de prachtige gouden stranden, de heerlijke hotels en de leuke stadjes zorgt gegarandeerd voor een heerlijk ontspannen vakantie op Corfu.
 
Corfu is een perfecte vakantiebestemming voor de echte natuurliefhebbers, waar u zowel per fiets als te voet de mooiste plekjes kunt ontdekken. Door de vele regen in de wintermaanden is Corfu het meest groene eiland van Griekenland. Naast de 4 miljoen olijfbomen staan er ook veel sinaasappelbomen, citroenbomen, platanen, wijnranken en rozenstruiken.
 
Naast de prachtige natuur biedt Corfu ook veel op het gebied van cultuur. Zo zijn er bijvoorbeeld in Corfu-stad twee vestigingen die de stad vroeger tegen de toenmalige vijanden moesten beschermen.
 
Corfu, een eiland om niet te missen!

, ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>