Vakantietips voor alle bestemmingen

Info over alle zonbestemmingen

Cruisevakantie? Dit moet je weten!

Of je nu op je eerste cruisevakantie gaat of er al tientallen achter de rug hebt, er zijn zo van die dingen die je echt moet weten. Hieronder lijst ik een paar essentiële cruisevakantie tips voor je op.  Voor de cruise naar Dubai plaatsvindt, kan je rekening houden met de volgende tips.

Vraag een gezinsvriendelijke cabine
Niet iedereen weet dit, maar de meeste cruiseschepen zijn uitgerust met kamers voor vier personen of meer dankzij zowel stapelbedden als uittrekbare stapelbedden. Extra ruimte, hoera!

Zorg dat je weet wat inbegrepen is in jouw cruise
Er zijn vaak verschillende opties waaruit je kan kiezen en deze hoeven niet altijd veel te kosten. Deze opties maken algauw het verschil tussen het lezen van een boek in een ligstoel aan het zwembad of je vriendin die 5 euro extra betaalde en je vanuit het zwembad nat spettert.

Je hoeft niet alles te beleven
Hoewel er op een cruiseschip veel te beleven valt, zoals feestjes, gokken en zelfs schaatsen, is het geen vereiste om dit ook allemaal te doen. Doe wat opzoekwerk voordat je vertrekt en maak een lijstje van dingen die je ZEKER wil doen en doe deze dan ook. De rest zijn extraatjes. Je bent op een cruisevakantie, relax!

Neem een kleine (hand)tas mee
Je zal na aankomst op het schip moeten wachten tot je bagage ingecheckt en afgeleverd wordt en dus wil je de noodzakelijke dingen bij de hand hebben. Denk aan belangrijke documenten, medicatie, een zwempak enzovoort. Cocktail aan het zwembad terwijl je wacht? Graag!

Neem gymkleren mee
Oké, ook ik zou dit vroeger nooit gedaan hebben, maar na mijn eerste cruise vakantie werd al snel duidelijk dat er zoveel sporttakken aangeboden worden, dat je gewoon niet anders kan dan deelnemen aan minstens één van deze sporten. Extra pluspunt: je kan overboord gaan bij het dessertenbuffet.

Plan je maaltijden in tijdens de shows
Zo kan je rustig van je eten genieten, zonder dat je gestoord wordt door de mensen die vlak voor de shows gaan eten en ervoor zorgen dat het ellenlang aanschuiven is aan de buffetten.

Do research naar aanmeerplaatsen
Je zal aanmeren aan verschillende havenplekken. Zorg ervoor dat je weet waar deze plaatsen om draaien en als je graag de havens gaat verkennen, zorg dan dat je weet welke de betrouwbare taxibedrijven zijn en welke plekken je wil zien. Dit vergt een beetje werk, maar bekijk het als een pre-vakantie. Je zal me later bedanken!

Ben jij al eens op een cruise geweest of ga je deze cruisevakantie tips meenemen naar je volgende (of eerste) cruise? Houdt Cruisevergelijkers.nl in de gaten voor nog meer top cruisevakanties!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>