Vakantietips voor alle bestemmingen

Info over alle zonbestemmingen

De mooiste bezienswaardigheden van Bangladesh

Bangladesh is een fantastisch land waar steeds meer toeristen heen gaan. En dat is niet zo vreemd ook. Het is namelijk een prachtig vakantieland waar heel veel te zien valt. Het is namelijk een land vol historie met veel bijzondere bezienswaardigheden. En dat is niet het enige, Bangladesh heeft namelijk ook een lange kustlijn van een kleine 600 kilometer lang. Tussen het bezichtigen van de vele bezienswaardigheden door kun je dan ook prima een dagje op het strand ontspannen. Maar welke bezienswaardigheden zijn er dan eigenlijk allemaal te vinden in het land? Welke hoogtepunten mag je tijdens je reis door Bangladesh absoluut niet missen? Vakantiejager.nl heeft hieronder de belangrijkste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet!

Bijzondere natuur
Bangladesh is om meerdere redenen een fantastisch land om te bezoeken. Je vindt in het Aziatische land bijvoorbeeld prachtige natuur. Wanneer je hier op reis bent, moet je zeker een bezoek gebracht hebben aan het Sundarbans park. Dit is een gigantisch mangrovegebied en het thuis voor vele verschillende dieren. Zo leven hier onder andere krokodillen en tijgers, maar ook ontzettend veel vogelsoorten. Het is zonder twijfel één van de mooiste stukken natuur in Bangladesh. Ga er echter nooit in je eentje heen, maar zorg dat je altijd met een gids gaat. Sommige dieren kunnen namelijk behoorlijk gevaarlijk zijn. Door de stijgende zeespiegel wordt het Sundarbans park helaas ernstig bedreigd, onder andere de tijgers dreigen hun leefgebied kwijt te raken. Andere bijzondere dieren in Bangladesh wonen bij het heiligdom van Bayazid Bostami, waar jaarlijks duizenden pelgrims op af komen. Bij het heiligdom is namelijk een enorme vijver te vinden waar honderden schildpadden leven. Onder andere de soft-dop schildpad Bostami komt hier voor. Deze soort is in het wild inmiddels uitgestorven en de beesten worden in Bangladesh nagenoeg als heiligen vereerd. Ze worden gezien als de bewakers van dit bijzondere heiligdom.

Bijzondere steden
Er zijn verschillende steden in Bangladesh die je eigenlijk niet mag missen als je hier op vakantie bent. Bijvoorbeeld de hoofdstad Dhaka waarvan het oudste deel al uit de zevende eeuw stamt. Destijds is het gebouwd als een handelscentrum. De meest bijzondere bezienswaardigheid in deze stad is wellicht het Lalbagh Fort, dat gek genoeg nooit afgemaakt is. Volgens de meest betrouwbare bronnen komt dit doordat de dochter van Prins Azam, de leider van het project, plotseling overleed. Degene die het project van hem overnam vond het ongepast om het project af te ronden. Ook Chittagong is een bezoek meer dan waard. Deze tweede stad van Bangladesh bruist van het leven en is een belangrijke havenstad. Andere steden die je zeker moet bezoeken zijn Khulna en Rajshuahi. In deze laatste stad is het Varendra Research museum te vinden. Dit is een heel bijzonder museum en een must-see voor de liefhebbers van cultuur en historie. Het is het oudste museum van Bangladesh en je kunt hier de geschiedenis van de Indus vallei zien, zoals onder andere de persoonlijke collecties van maharadja’s uit het verleden. Vrijwel dagelijks wordt de collectie uitgebreid met nieuwe vondsten en het museum is dan ook inmiddels (veel) te klein om alles te exposeren.

Religieuze gebouwen
In Bangladesh kun je tal van religieuze gebouwen bezichtigen. De Dhakeshwari tempel is één van de meest bijzondere tempels om te bezoeken. Dit is niet alleen de belangrijkste tempel voor de hindoes uit het land, maar ook de allermooiste. De tempel is niet voor niets uitgeroepen tot de nationale tempel van Bangladesh. Het is een bijzonder gebouw dat bestaat uit diverse roze huisjes inclusief puntige daken. De naam van de tempel betekent ‘verborgen godin’. Dat verschillende religies in Bangladesh samenleven is goed te merken aan de diversiteit aan religieuze gebouwen. Niet heel ver van de bijzonder hindoeïstische tempel af ligt bijvoorbeeld de Dara Masjid, ofwel de witte ster moskee. Deze werd gebouwd in de negentiende eeuw en is op een bijzondere manier versierd. De moeite van een bezoek meer dan waard! Om het beeld van verschillende religies in het Bangladesh compleet te maken kun je in Paharpur een bijzonder Boeddhistisch klooster bezoeken. Dit klooster is opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst en ligt aan de voet van de Himalaya. Bekijk het gebouw ook vooral van dichtbij omdat er op de muren verschillende oude afbeeldingen te zien zijn. Er zijn in de omgeving van Paharpur overigens tal van andere religieuze gebouwen te bewonderen. Wellicht is het zelfs de meest bijzondere regio van Bangladesh.

Bezoek ook het platteland
Tijdens je vakantie in Bangladesh zou het zonde zijn om alleen maar de steden te bezoeken die er in het land te vinden zijn. Ook het platteland van Bangladesh is namelijk meer dan de moeite waard. Je maakt op die wijze namelijk kennis met de echte authentieke wijze van leven in Bangladesh. Dat kan onder andere in Nijum Dwip. Hier ben je ver weg van alle luxe die je wellicht gewend bent en leer je Bangladesh in al haar puurheid kennen. Maak kennis met de lokale bevolking en hun gebruiken en gewoonten. Kijk er ook vooral niet van op als je voor de maaltijd wordt uitgenodigd. Hier is ook een klein jungle gebied te vinden.

Langste zandstrand ter wereld
Even genoeg van alle bezienswaardigheden in het land en wil je gewoon even ontspannen of genieten? Daar is plaats en mogelijkheid genoeg voor langs de kilometerslange kuststrook van Bangladesh. Op St. Martin’s Island vind je bijvoorbeeld verschillende echte “bounty” stranden. Het kleine eilandje heeft een eindeloos zandstrand en prachtige palmbomen die afsteken tegen de felblauwe zee. Een ander strand in Bangladesh waar je je ogen uit kunt kijken, is Cox’s Bazaar. Dit is het allerlangste zandstrand ter wereld. Het strand is meer dan 120 kilometer lang en je hebt er prachtige vergezichten. Het is een aanrader om er een paar nachten te verblijven in het unieke eco-resort dat aan dit strand ligt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>