Vakantietips voor alle bestemmingen

Info over alle zonbestemmingen

De ultieme vakantiebestemming: Oman

De ultieme vakantiebestemming: Oman

Oman is een land, waar je niet snel aan zult denken om op vakantie te gaan. En dat is eigenlijk best jammer, want Oman heeft enorm veel te bieden.

Ja kan eigenlijk best wel zeggen dat er weinig landen zijn, die net zo veel te bieden hebben, of net zo indrukwekkend zijn

Zeven reistips Oman

Allereerst natuurlijk de overdadige zon die dit mooie land te bieden heeft, en combinatie met de uitstekende watersportmogelijkheden, die variëren van duiken tot zeilen, en van surfen tot prachtige witte stranden.

Op het gebied van cultuur heeft Oman nog veel meer te bieden, en niet alleen in de steden zoals Muscat. Het land heeft een erg rijke geschiedenis, en is één van de oudste beschavingen ter wereld.

Deel van die cultuur is ook de kleurenpracht. En dan bedoelen we niet alleen de woestijn die na een regenbui daadwerkelijk in een vloedgolf van kleuren uitbarst, maar vooral ook de bevolking. Mannen lopen meestal in een wit gewaad, maar de kleding van de vropuwen is minstens net zo kleurrijk als de woestijn na die bewuste regenbui.

De woestijn, en vooral de natuur, zijn nog twee redenen om Oman te bezoeken. Enerzijds kan je met een vier wiel aangedreven terreinwagen de woestijn in, door Wadi’s rijden, en zelfs skiën op zandduinen, anderzijds heeft Oman een unieke flora en fauna te bieden, die al menig natuurliefhebber met open mond heeft doen verbazen.

Als laatste tip, de vele bezienswaardigheden. Een weekje Oman is haast te kort om al dit indrukwekkend moois te zien. Bijvoorbeeld de wijken Ruwi, Mutrah en Masqat van de al even mooie stad Muscat, waarvan misschien Masqat met het paleis van de Sultan het meest indrukwekkend is. Maar ook het fort van Jabrin, het erg geliefde Ras Al Jinz en de diverse musea zijn een regelrechte publiekstrekker.

Oman is een bestemming die nog niet echt als reisbestemming ontdekt is, maar zeker de moeite waard is!

Wil je meer weten over dit prachtige land? Kijk dan eens op Omaninfo.nl

, , , , ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>