Vakantietips voor alle bestemmingen

Info over alle zonbestemmingen

Een Hotel of Vakantiehuis?

Verblijf je liever in een vakantiehuisje of in een hotel? Het heeft allebei zo zijn voordelen en nadelen. Je kunt wel Novasol bezoeken voor een leuk vakantiehuis of juist een hotel boeken, maar weet je wel precies wat je wilt? Wat zijn nou echt de voordelen van het verblijven in een hotel? Zijn er nog verschillende soorten hotels? Hebben die leuke vakantiehuisjes die er zo leuk uitzien op de foto nou ook wel wat nadelen of valt dat mee? Wat voor soort personen zullen er eerder naar een hotel of juist vakantiehuis gaan? En heeft het misschien ook te maken met het soort vakantie? Hopelijk kunnen wij je daar wat meer over vertellen.

De Voordelen van een Hotel
Een verblijf ik een hotel heeft best een aantal voordelen. Je verblijft vaak in een mooi pand dat van alle gemakken is voorzien. Je hebt er een eigen kamer met vaak een eigen badkamertje zodat je je even terug kunt trekken. Mocht je gezelschap willen, dan kun je die vaak in de foyer of andere zitruimte wel vinden. Andere faciliteiten die vaak aanwezig zijn en waar je (al dan niet betaald) als gast gebruik van kan maken zijn een zwembad, sportruimte, spa en restaurant. Sommige hotels bieden ook de mogelijkheid om een all inclusive verblijf te boeken. Je kunt dan onbeperkt van alle faciliteiten gebruik maken en hoeft nergens voor bij te betalen. Ontbijt, lunch en diner zitten dan bij de prijs inbegrepen.

De Voordelen van een Vakantiehuisje
Een vakantiehuisje geeft je daarentegen juist wat meer privacy. Je hebt je eigen bedoening die wat groter is dan de hotelkamer die je op een hotel krijgt. Ook heb je vaak een keukentje waar je zelf wat te eten kan koken. Je bent dus niet afhankelijk van een lopend buffet of de menukaart van een restaurant. Je hebt daarnaast geen last van luidruchtige buren in de kamer naast je omdat het volgende vakantiehuisje toch een eindje bij dat van jou vandaan zal staan. Vaak heeft een vakantiehuisje ook nog een tijd waar je, als het lekker weer is, lekker van de zon kunt genieten.

De Nadelen van Allebei
Natuurlijk hebben allebei de mogelijkheden ook wel zijn nadelen. Een hotel is soms druk en je kan last hebben van buren die in de kamer naast je ruzie aan het maken zijn. Ook moet je je aanpassen en de ruimte delen met andere mensen als je in de eetzaal iets wilt eten. Vaak heeft de eetzaal dan ook nog eens specifieke openingstijden waarop z ontbijt, lunch of diner serveren. Een vakantiehuisje heeft dan weer als nadeel dat je veel zelf moet doen en er niet altijd evenveel faciliteiten te vinden zijn, helemaal niet als het huisje niet bij een vakantiepark hoort.

Voor een deel is het dus ook maar waar je eigen voorkeur ligt. Ga je eerder voor ontafhankelijkheid of kies je liever voor luxe en gemak? Ook hangt het af van het aantal personen met wie je bent. Met een gezin zul je misschien eerder een huisje afhuren terwijl je als stel eerder een hotel kiest.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>