Vakantietips voor alle bestemmingen

Info over alle zonbestemmingen

Een onvergetelijke zonvakantie beleven op Mallorca

Ben je van plan om binnenkort je zomervakantie te boeken, maar heb je nog niet beslist naar welke bestemming je voorkeur precies uitgaat? Ben je op zoek naar een leuke bestemming die is gelegen op een relatief korte (vlieg)afstand van huis en waar je echt alles vindt om je één of meerdere weken te vermaken? In dat geval laten we je graag kennismaken met één van de populairste bestemmingen voor een zonvakantie in Europa, het Spaanse eiland Mallorca!

Hoe naar Mallorca reizen?
Er bestaan verschillende mogelijkheden om een vakantie naar Mallorca te ondernemen. Het merendeel van de reizigers uit België en Nederland zal er uiteraard voor kiezen om gewoon het vliegtuig te nemen. Zowel vanuit de luchthavens van Zaventem en Schiphol vertrekken regelmatige rechtstreekse vluchten naar dit prachtige eiland. De gemiddelde vluchtduur naar dit eiland is zeer kort, namelijk amper 2 uur en 10 minuten. Dat is een stuk minder lang dan wie bijvoorbeeld naar de Canarische Eilanden op vakantie wil. Zij zijn vaak dubbel zo lang onderweg. Wanneer je met andere woorden op zoek bent naar een heerlijk zonnige vakantiebestemming op slechts een paar vlieguren van je huis is Mallorca zeker een aanrader.

Ben je op rondreis in Spanje en heb je bijvoorbeeld je auto bij die je graag ook naar Mallorca mee wil nemen? Ook dat is mogelijk. Veel reizigers vinden het namelijk fijn om tijdens hun verblijf op Mallorca met de auto rond te toeren. Vanuit verschillende Spaanse steden, zoals Barcelona, Valencia en Dénia is het mogelijk om de veerboot te nemen naar Mallorca. Let op, niet overal kan je, je auto meenemen. Dit op voorhand even controleren op de website van de betreffende veerdienst is dan ook een absolute must.

Wat je op Mallorca gezien moet hebben
Tijdens een vakantie op Mallorca zijn er verschillende zaken die je niet over het hoofd mag zien. Uiteraard is er de prachtige hoofdstad die luistert naar de naam Palma de Mallorca, maar daarnaast zijn er verspreid over het eiland nog een aantal pareltjes van formaat terug te vinden. Enkele hoogtepunten die je bijvoorbeeld zeker niet mag missen zijn Cap Formentor, Valldemossa en uiteraard Soller. Bovendien zijn ook de druipsteengrotten die zich op het eiland bevinden een zeer leuke locatie om te ontdekken.

Heerlijk genieten op prachtige stranden
Hoewel er dus behoorlijk wat te ontdekken valt op Mallorca is dit in eerste instantie natuurlijk een zeer populaire bestemming voor een strandvakantie. Op Playa de Mallorca heerst altijd een gezellige drukte en ben je aan het juiste adres voor heel veel sfeer. Het strand grenst bovendien aan de hoofdstad Palma de Mallorca. Of je nu alleen, met je partner, met je vrienden of samen met je kinderen een goedkope vakantie op Mallorca wenst te ondernemen, het mag nu al duidelijk zijn dat je, je hier geen moment zal vervelen!

Fantastisch klimaat op amper 2 vlieguren van huis
Eén van de belangrijkste redenen die er voor heeft gezorgd dat Mallorca op vandaag met recht en rede één van de populairste bestemmingen van Europa voor een zonvakantie is geworden is ongetwijfeld het uitstekende klimaat. In principe is het reeds vanaf mei mogelijk om hier te genieten van heerlijk zomerse temperaturen. In april wordt zelfs reeds een gemiddelde maximumtemperatuur bereikt van 17 graden. In beide maanden valt er wel nog iets meer regen dan in de echte zomermaanden het geval is.

De beste periode om een vakantie te boeken naar Mallorca zijn de maanden juni, juli en augustus. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt in de maand juni rond de 25 graden. In de maand juli stijgt de temperatuur naar waarden van ongeveer 29 graden en de maand augustus is de warmste maand van het jaar met een gemiddelde maximumtemperatuur van 30 graden. Ook wanneer je in september naar Mallorca op vakantie wil kan je rekenen op lekker zomerse temperaturen die zijn gelegen rond de gemiddeld 26 graden.

Tip;
Zonvakantie met vakantiebegin

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>