Vakantietips voor alle bestemmingen

Info over alle zonbestemmingen

Genieten van een weekend naar Londen

Een weekendje weg naar Londen is een uitstekend idee om met je partner, vrienden of familie te doen. Londen is ook niet zo ver van België of Nederland en kan dus makkelijk bereikt worden in een weekend zonder al te veel tijd te verliezen.

Hoe geraak je in Londen?

Londen kan snel bereikt worden met het vliegtuig. Vanaf de luchthaven van Zaventem of Schiphol vertrekken er dagelijks heel wat vluchten en een geschikte vlucht vinden is dus niet zo lastig. Ook kan je gebruik maken van lagekostenmaatschappijen om er te geraken, veel comfort heb je niet nodig voor deze korte vlucht.
Goedkoop parkeren op Eindhoven Airport is overigens ook mogelijk! Dit kan afhankelijk van welk deel van Nederland u woont een aantrekkelijk alternatief zijn.

Een andere mogelijkheid is de trein. Je rijdt eerst tot in Brussel en vanaf daar kan je de Eurostar nemen om onder het kanaal te rijden en zo misschien wel sneller te arriveren dan met het vliegtuig. De prijzen zijn meestal redelijk gelijklopend. De boot kan op zich ook gebruikt worden maar dat wordt zelden gedaan.

Wat moet je zeker gezien hebben in een weekendje Londen?

Londen heeft enkele bekende bezienswaardigheden die zeker niet aan je weekend naar de stad mogen ontbreken. Om te beginnen is er de Londen Eye. Dit is net niet het grootste reuzenrad ter wereld. Een tripje duurt dertig minuten en geeft een prachtig uitzicht over Londen.

Verder is er nog de Big Ben, een grote toren met daarop een klok, symbool voor Londen. Ook de Tower Bridge mag niet ontbreken. Deze brug laat je de Theems oversteken en kan omhoog opengaan om schepen door te laten. ‘s Avonds wordt de Tower Bridge mooi verlicht in allerlei kleuren. Iets verder vind je Westminster Abbey. Deze enorme kerk verzorgt de begrafenissen van bekende mensen zoals koningen of wetenschappers.

Een bezoekje aan Wimbledon is ook zeker een mogelijkheid. Wimbledon tickets kan je van te voren boeken.

Tot slot kan je ook Buckingham Palace een bezoek brengen. Dit is het paleis van de koningin en is een zeer groot gebouw. Dagelijks vind er ook de wisseling van de wacht plaats.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>