Vakantietips voor alle bestemmingen

Info over alle zonbestemmingen

‘Gratis’ op vakantie na een vertraagde vlucht

Vertragingen zijn nooit leuk

Hoewel een vertraagde trein voor menig Hollander voor frustraties zorgt, kan je vaak toch nog wel redelijk op tijd bij je werk- of dinerafspraak komen als je de eerstvolgende trein pakt. Ook in de file staan is een bekende ergernis waarvan de gevolgen vaak kleiner blijken dan ze in eerste instantie leken. Een vertraging met het vliegtuig daarentegen, kan drastische gevolgen hebben voor jouw vakantie of werkmeeting over de grens. Juist wanneer je toe bent aan een zorgeloze vakantie zit je niet te wachten op een vlucht die vier uur vertraagd, of nog erger: overgeboekt of geannuleerd is. En met een beetje pech mis je tijdens een zakenreis de overstap waardoor een belangrijke business deal niet gesloten kan worden. Kortom, vertragingen zijn nooit leuk, maar met het vliegtuig al helemaal niet!

Rechten bij vluchtvertraging

Als jouw vertraagde vlucht veroorzaakt wordt door stakingen, extreme weersomstandigheden of politieke onrust kan de maatschappij waarmee je vliegt hier helaas weinig aan doen. Er zit niets anders op dan hopen op het beste, en hopen dat je geen nieuwe tickets aan hoeft te schaffen. In alle andere gevallen sta je als consument in je recht om een vergoeding vertraging vlucht aan te vragen. Dit houdt in dat als je vlucht meer dan vier uur vertraagd is, je een bedrag terug kan eisen van de maatschappij. Misschien een kleine troost wanneer je zonnebrand nog even in de tas moet blijven: met het geclaimde bedrag kan je wellicht de vakantie van volgend jaar al bekostigen!

Hoogte te claimen bedrag

De hoogte van het te claimen bedrag hangt af van de vluchtafstand van de vertraagde vlucht. Deze is hieronder weergeven:

3500 km of meer = €600

Tussen 1500 en 3500 km = €400

1500 km of minder = €250

Kijk dus snel of jij geld terug bij vertraging krijgt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>