Vakantietips voor alle bestemmingen

Info over alle zonbestemmingen

Kreta als vakantiebestemming

Vakantie Kreta

Vele vakantiegangers hebben als nummer 1 Kreta als vakantiebestemming.
Een vakantie op Kreta is genieten op z’n best. Kreta is het grootste eiland van Griekenland en met een kustlijn van maar liefst ruim 1000 km zijn er meer dan genoeg stranden om van te genieten. Kreta is enorm populair als vakantiebestemming, vooral door zijn fantastische klimaat, schitterende natuur, traditionele dorpjes, prachtige kusten en vele culturele bezienswaardigheden. Er is meer dan voldoende te bezichtigen en te doen, en op één van de vele prachtige stranden kunt u heerlijk van uw rust genieten.

Vakantie Kreta

Kreta heeft vele afgelegen bergdorpjes, stille onbekende zandstranden, grote toeristenoorden, gezellige haventjes, kortom voldoende voor een ieder die graag iets wil zien tijdens hun vakantie.

Kreta is het op vijf na grootste eiland in de Middellandse zee. Het heeft een totale oppervlakte van ruim 8300 km2 en is daarmee bijvoorbeeld groter dan Noord- en Zuid-Holland bij elkaar. Het eiland heeft een langwerpige vorm en is 250 kilometer lang en op het breedste punt ongeveer 60 kilometer breed. Kreta heeft maar 600.000 vaste inwoners en is daarmee niet drukbevolkt. In de zomermaanden komen er echter honderdduizenden toeristen bij die vooral onderdak zoeken in de belangrijkste badplaatsen als Agios Nikolaos, Chersonisso, Chania en Rethymnon.

Mensen die denken dat het op Kreta te druk is en dat er alleen massatoerisme te vinden is hebben het helemaal mis. Doordat Kreta heel groot is zijn er rustige plekken in overvloed. Op Kreta is er voor zowel jong als oud genoeg vertier aan de noordkust. Of bent u op zoek naar rust, dan is dat vooral aan de zuidkust te vinden of in één van de authentieke bergdorpjes die het eiland rijk is.

Kreta ligt onder de Cycladen eilanden-groep in het zuiden van de Egeïsche zee op ongeveer 300 kilometer van de noordkust van Libië (Afrika) en vormt de grens met de Libische zee. Kreta bestaat uit 4 provincies, Lassithi, Heraklion, Rethymnon en Chania, allemaal met hun eigen charme. Allemaal hebben ze een prachtige natuur, een fantastisch klimaat, schilderachtige traditionele dorpen, een prachtige kust en fantastische stranden en een ongeëvenaarde cultuur.

Zonaanbidders, luxezoekers, wandelaars, watersporters, duikers, snorkelaars, surfers, zeilers, kampeerders, met Kreta als vakantiebestemming komt iedereen aan zijn trekken.

, ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>