Vakantietips voor alle bestemmingen

Info over alle zonbestemmingen

Kroatië een populair vakantieland

Kroatië is een vakantieland dat steeds populairder wordt. Het land is erg gastvrij en heeft een mooie natuur en vele bezienswaardigheden. Dit zorgt er voor dat Kroatië steeds bekender wordt onder alle vakantiegangers. Een vliegvakantie naar Kroatië is erg populair. Kroatië ligt in het zuiden van Europa, al is Kroatië nog niet toegetreden tot Europa. Kroatië is sinds 2004 een kandidaat-lidstaat van Europa. In 2013 zal Kroatië bij de Europese Unie gaan horen.

Kroatië heeft ongeveer 4,5 miljoen inwoners. De hoofdstad van dit land is Zagreb. Naast deze hoofdstad kent Kroatië ook nog een paar andere belangrijke steden, zoals Rijeka, Split en Osijek. Het land Kroatië wordt vaak verdeeld in drie regio’s, Zagreb, de Adriatische kust en Slavonie.

Kroatië kent een groot aantal bezienswaardigheden. Het Nationaal Park Plitvice Meren is het meest beende natuurgebied in Kroatië In dit mooie park kunnen prachtige indrukken op gedaan worden. In Kroatië kan ook het Amfitheater van Pula worden bezocht. Dit prachtige theater brengt je terug naar de Romeinse tijd. Dit theater is midden in de stad Istrie. In de stad Split is het paleis Diocletanius te vinden. Wat erg bijzonder is aan het land Kroatië, is dat Kroatië zeven wereldverfgoederen heeft. Deze wereldverfgoederen zijn unieke plekken in het land. Deze plekken bestaan uit monumenten die bewaard moeten worden omdat ze een speciale betekenis hebben.
De Kroatische keuken is een bekende keuken bij alle vakantiegangers. De Kroatische keuken is dan ook erg gevarieerd. Kroatië kent ook een groot aantal specialiteiten, zoals kalkoen met meelreepjes, gebraden lamsvlees, gebraden biggenvlees, schapenkaas van het eiland Pag en walnotenbrood.

Kroatië kent ook nog een groot aantal traditionele wijnbouwers. Er worden vele soorten rode en witte wijn geproduceerd. Ook worden er bekende sterke dranken geproduceerd in Kroatië Onder andere Sljivoviva de bekende pruimenjenever en Maraschino, een kersenlikeur.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>