Vakantietips voor alle bestemmingen

Info over alle zonbestemmingen

Macedonië het vakantieland

Macedonië ligt midden in de Balkan, dat in Zuid-Europa ligt. Macedonië is een erg gastvrij land, waardoor het een heerlijk vakantieland is geworden. De gastvrijheid in combinatie met de schoonheid van het land, de rijke cultuur en mooie stranden zorgen ervoor dat hier een heerlijke vakantie doorgebracht kan worden. Een Macedonië vakantie wordt steeds populairder.

Macedonië ligt midden in de Balkan. De Balkan is een oostelijk schiereiland in Zuid-Europa. Macedonië heeft gemiddeld 2,1 miljoen inwoners. De hoofdstad van Macedonië is Skopje. Het land bestaat uit veel water, Macedonië heeft dan ook meer dan vijftig meren. De bekendste meren zijn de meren van Dojran, Ohrid en Prespa. Het landschap van Macedonië kan worden omschreven als erg bergachtig. Het land telt maar liefst zestien bergen die hoger zijn dan 2000 meter. Het grootste gedeelte van dit land bestaat dan ook uit bos.

De officiële taal in Macedonië is Macedonisch. Toch wordt er in grote delen van het land ook Albanees of Turks gesproken. Het kan dan ook voorkomen dat straatnaamborden of wegwijzers tweetalig zijn.

Echte trekkers in Macedonië zijn de nationale parken. Deze parken zijn beschermd en bestaan voornamelijk uit de inkomsten van bezoekers. In deze parken kom je dan ook speciale planten en dieren tegen en zijn er speciale regels waar elke bezoeker zich aan moet houden. De drie bekende nationale parken in Macedonië zijn Mavrovo, Galicica en Pelister.

Andere trekkers in Macedonië zijn de wereldverfgoederen. Dit zijn monumenten die een speciale betekenis hebben en bewaard moeten blijven. Macedonië kent een werelderfgoed, het antiek theater van Ohrid. Naast deze trekker is de stad Ohrid rijk aan andere monumenten en het toerisme vormt in deze stad dan ook de grootste bron van inkomsten.

De stad Ohrid staat ook bekend om haar parels, de Ohrid parels. Het maken van deze parels wordt gezien als een familiegeheim dat van generatie op generatie overgaat.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>