Vakantietips voor alle bestemmingen

Info over alle zonbestemmingen

Op vakantie in Nederland

In 1990 ging nog 57,5% van de Nederlanders op vakantie in eigen land. Tegenwoordig is dat percentage gedaald naar 48,9%. Dit is een daling van ruim 8% in 25 jaar tijd. Het lijkt wel of Nederland steeds minder interessant wordt om op vakantie te gaan, maar waarom?

Nederland is een prachtig land met heel veel diversiteit aan recreatie mogelijkheden. Zo kan je genieten van de mooie bosrijke gebieden, als de Veluwe, je kan heerlijk naar het strand, je kan mooie dorpen en steden bekijken.
Ook de provincie Drenthe is een aanrader voor natuurliefhebbers. Een dagje uit in Drenthe is de moeite waard en ook een vakantie in dit prachtige stukje Nederland is iets waar je geen spijt van krijgt. Zandverstuivingen, natuurmeren, prachtige bossen en uitstekende fietspaden en wandelroutes maken dit een topplek voor de buitenmens.
Kortom er is genoeg te doen.

Daarnaast beschikt Nederland over heel veel verblijfsmogelijkheden. Nederland staat vol met Hotels, Campings, bungalowparken. Hiernaast zijn er in Nederland ook heel veel particulieren die hun vakantiehuis verhuren, deze huisjes zijn overal op het internet te vinden. Een voorbeeld van een site waar je terecht kan voor dit soort huisjes is Hoi-vakantiehuisje.nl 

Ondanks al deze rijkdom aan recreatiemogelijkheden gaat men toch liever naar het buitenland op vakantie. De reden hiervoor is niet vast te stellen, maar de factoren die hierop inwerken wel. Zo is het weer in Nederland nooit zeker vast te stellen. Daarnaast heeft bijna iedereen toegang tot het internet en kan worden verlijdt met foto’s en culturen uit het buitenland en daarbij is het goedkoper geworden om naar het buitenland te reizen. Vliegtickets zijn goedkoper, er hoeft geen geld meer gewisseld te worden. Kort om de drempel om naar het buitenland te gaan is verlaagd.
Temeer omdat je met je kroost er perfect een paar daagjes tussen uit kunt knijpen in eigen land. Tijdens een schoolvakantie in Nederland zijn er talloze mogelijkheden voor een kort verblijf in een van de aansprekende regio’s.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>