Vakantietips voor alle bestemmingen

Info over alle zonbestemmingen

Portugal

Portugal is een land dat ligt in het zuiden van Europa. Het land is erg populair onder vakantiegangers. Portugal is een erg veelzijdigheid, waardoor het zo heerlijk is om hier een vakantie door te brengen. Mooie stranden, prachtige natuur en heerlijk eten. Dit zijn maar een aantal dingen wat dit vakantieland te bieden heeft. Er worden jaarlijks veel all inclusive Portugal vakanties geboekt.

Portugal ligt dus in het zuiden van Europa. Portugal grenst een Spanje en deze vormen samen het Iberisch schiereiland. Portugal telt gemiddeld tien miljoen inwoners. Portugal is dan ook wel drie keer zo groot als Nederland. De Azoren en Madeira worden horen ook bij dit land. De hoofdstad van Portugal is Lissabon. Lissabon is niet alleen de hoofdstad, maar ook de grootste stad. Lissabon alleen heeft gemiddeld drie miljoen inwoners. Een paar andere belangrijke steden in Portugal zijn onder andere Porto, Braga, Amadora en Coimbra.
Het aanbod van vakantiehuizen in Portugal is gestaag groeiende en in elke prijsklasse is er een leuke accommodatie te vinden!

Het klimaat dat Portugal heeft is een mediterraans klimaat. Het zuiden van Portugal is het gehele jaar droog en zonnig, terwijl het noorden vaak wat vochtiger en frisser is. Het land wordt in het midden doorsneden door de rivier de Taag. Deze rivier zorgt dus eigenlijk voor een tweedeling van Portugal. Dit verklaard ook het verschil in temperatuur tussen het noorden en zuiden. Het noorden van het land is ook veel bergachtiger dan dat het zuiden is. Portugal heeft één groot meer en dat is het Stuwmeer, wat ook meteen het grootste stuwmeer van Europa is.

Portugal kent ook een aantal bezienswaardigheden. De hoofdstad Lissabon is al eens uitgeroepen tot de culturele hoofdstad van Europa. Deze stad heeft vele bezienswaardigheden, zoals het paleis op de Monte da Pena, de Torre de Belem een prachtige toren aan de oever van de Taag en vele musea.

Nast deze bezienswaardigheden heeft Portugal nog veel meer te bieden. De Dom Louis brug in Porto en het bekende bedevaartsoord Fatima zijn hier voorbeelden van.Waar Portugal ook erg bekend om is, zijn haar wijnen. Portugal is één van de grootste wijnproducenten die Europa heeft. Twee specialiteiten zijn de port en de wijn uit Madeira.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>