Vakantietips voor alle bestemmingen

Info over alle zonbestemmingen

Tips voor jouw zomervakantie in Italië

Wil jij deze zomervakantie naar het prachtige Italië? Dan geven wij je graag enkele tips om een geweldige vakantie te organiseren. De tips in dit artikel hebben niet alleen betrekking op de voorbereiding van jouw vakantie in Italië, maar ook op je tijd daar. Veel leesplezier!

Boek je vakantie op tijd

Italië is een populair vakantieland. Nederlandse toeristen komen graag in het mooie land, maar ook Belgen, Fransen en toeristen uit andere landen reizen graag naar het land van de pasta’s en pizza’s voor een ontspannen vakantie. Zeker in de zomer kan het dan ook erg druk zijn in het land. Wij raden je dan ook aan om jouw vakantie op tijd te boeken. Zeker als je met het vliegtuig naar Italië wil reizen, want de vliegtuigen zijn in het hoogseizoen al snel vol.

Vergelijk vakantiehuizen met elkaar

Wil je het perfecte vakantiehuis in Italië reserveren? Dan raden wij je aan om vakantiehuizen met elkaar te vergelijken. Dit doe je niet alleen door naar de prijzen van diverse vakantiehuizen te kijken. In je zoektocht naar het perfecte vakantiehuis kijk je ook naar de faciliteiten van een accommodatie, de omgeving en ga zo maar door. Je mag best kritisch zijn, want in Italië zijn vele geweldige vakantiehuizen te vinden. Neem even de tijd om te zoeken en te vergelijken en je vindt vanzelf de perfecte accommodatie.

Huur een auto

Rijd je met de auto naar Italië voor een weekje weg? Dan hoef je hier geen auto te huren. Reis je met het vliegtuig, dan heb je geen vervoer in het land. In dit geval raden wij je aan om een auto te huren. Door een auto te huren, ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer en taxi’s. Je kunt overal gemakkelijk en snel naartoe rijden, om zo veel mogelijk van het prachtige Italië te zien tijdens jouw welverdiende vakantie.

Pas je dagritme aan

Tot slot is het goed om te weten dat de Italianen er een ander dagritme op na houden dan Nederlanders. In de middag kan het flink warm worden in Italië en daarom gaan veel Italianen tussen 12:30 uur en 15:30 uur naar bed. De Italianen die geen siësta houden, gaan uitgebreid lunchen. Je hoeft geen middagdutje te doen als de Italianen een siësta houden, maar een uitgebreide lunch is wel een goed idee. Ook zeker omdat de Italianen in de avond pas weer laat eten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>