Vakantietips voor alle bestemmingen

Info over alle zonbestemmingen

Vakantie Kos

Vakantie Kos

Wilt u echt genieten tijdens een vakantie op één van de Griekse eilanden, dan is Kos zeker aan te bevelen. Kos is één van de meest veelzijdige Griekse eilanden van maar 290 km2 groot, in de Egeïsche Zee, voor de kust van Turkije, met maar 25 tot 30.000 inwoners. Een echte aanrader, want het heeft veel te bieden. Kos heeft een mooie afwisselende natuur, een rijke cultuurhistorie met de meest prachtige monumenten, schitterende zandstranden, kiezelstranden, fantastische hotelfaciliteiten en last but not least hele leuke en vriendelijke bewoners en op
vele prachtige stranden kunt u heerlijk van uw rust genieten.

Vakantie Kos

Opvallend aan het eiland is dat het erg vlak is. Er is maar één “echte” berg, namelijk de kleine beboste bergketen van Dikeos ten zijden en in het zuidwesten van Kos stad. Op de autoroute vanaf Kos stad naar het Asklepieion en dan naar Dikeos en het bergdorp Zia is het fenomenaal rijden, u waant zich in Oostenrijk of Zwitserland met het ene na het andere magnifieke uitzicht.
 
Kos wordt ook vaak als fietseiland bestempeld. Er zijn namelijk diverse fietspaden aangelegd waardoor je op de fiets heel veel bewegingsvrijheid krijgt. Rondom Kos stad zijn de meeste fietspaden.
 
Kos stad is een gezellige stad met enorm veel bezienswaardigheden, een mooie haven, een moderne jachthaven, leuke moderne maar ook traditionele winkels. In het bruisende nachtleven kunt u hier volop genieten van allerlei gezellige café’s, bars en discotheken. Kos stad is een populaire stad voor zowel jong als oud.
 
Houdt u van zwemmen, dan bent u op Kos ook zeer goede terecht. Kos heeft namelijk heel veel zandstranden waarop bijna overal de Blue flag wappert. De Blue flag is een internationale milieuonderscheiding voor schone en veilige stranden.
 
Door de heerlijke zandstranden, de karakteristieke Griekse cultuur en de fantastische uitgaansgelegenheden is Kos een prima vakantiebestemming waar u gegarandeerd een uitstekende vakantie zult kunnen doorbrengen.
 
Veel plezier tijdens uw vakantie op het eiland Kos. Een vakantie om nooit te vergeten.

, , ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>