Vakantietips voor alle bestemmingen

Info over alle zonbestemmingen

Vakantie Limburg

Voor vele mensen die vaak uit de Randstad of een ander druk gebied van Nederland komen is het een geweldige ervaring om hun vakantie in Limburg te vieren. Limburg staat bij de meeste mensen toch wel bekend als een rustige omgeving met een prachtig heuvelachtig landschap, en een mentaliteit van de mensen die aansluit bij de Belgische cultuur van gastvrij.

Vele vakantiegangers komen dan ook uit Nederland, belgie en Duitsland en proberen hier de stress uit hun leven te vergeten en te genieten van de Limburgse cultuur en de Limburgse bezienswaardigheden. Voor de meeste vakantiegangers is het een must om een dagje Maastricht te bezoeken, vooral op vrijdag zeer in trek met de wekelijkse markt, maar ook de St.Servaas kerk is goed bekend van Maastricht. Verder zijn er vele mergelgrotten waar een gids je nog kan rondleiden en natuurlijk kan je vanuit Maastricht ook met de boot naar het Belgische Luik.


Maar ook vele wandelaars kiezen voor Limburg, het is vrijwel voor iedereen bekend dat er in de Limburgse heuvels een prachtig landschap wacht om eens heerlijk met je wandelschoenen door heen te kuieren. De omgeving tussen Maastricht en Vaals herbergt ontelbare wandelroutes waar je je hart kan ophalen aan die prachtig heuvels en waar je bij een wandeling ook heerlijk kunt genieten van een pauze in een van de mooie oude hotels of andere eetgelegenheden.

In de winter komen er zeer veel bezoekers naar Valkenburg waar de kerstgrotten een echte trekker zijn, maar ook in de zomer is Valkenburg een echt trekpleister, een echt toeristenplaatsje in het Zuid Limburgse heuvelland, je kan er ook op ontelbare hotelletjes een kamer boeken en genieten van de gastronomie in Limburg.

Ook een van de grote voordelen van Limburg is natuurlijk dat je in een wip in Belgie, Luxemburg of Duitsland bent, zo heb je altijd de keuze om een dagje naar de duitse eifel te gaan met het mooie toeristenstadje Monschau, of een dagje naar de belgische Ardennen, de reistijd is zeer beperkt en je zit meteen weer in een andere wereld.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>