Vakantietips voor alle bestemmingen

Info over alle zonbestemmingen

Vakantie Mallorca

Vakantie Mallorca

Wie denkt aan strand, natuur, vertier en verrassend veelzijdigheid die denkt aan Mallorca. Mallorca is een voor velen zeer populaire vakantiebestemming en is het grootste eiland van de Balearen. Het eiland heeft uitgestrekte zandstranden, romantische baaien en een afwisselende natuur. Wilt u genieten van de zon, zee en strand, dan kunt u terecht op een van deze mooie stranden. In het binnenland zijn vele amandelboomgarden en olijfbomen, maar ook met pijnbomen begroeide heuvels. Ook voor een dagje vertier zijn er meer dan genoeg mogelijkheden.


Jaarlijks trekt Mallorca zo’n 8 miljoen vakantiegangers die veelal voor de zon, de zee, het strand en een hotel komen, maar Mallorca heeft zo veel meer te bieden. Zodra u van de drukbezochte kuststrook af gaat het binnenland in, betreedt u een wereld van stilte, slechts onderbroken door de natuur zelf met het geblaat van schapen en het gesjirp van krekels. Kloosters en hermitages tronen op de vele kalkstenen heuveltoppen. Daar bidden en werken al eeuwenlang de monniken en de kluizenaars. Voorheen waren dit de leden van de Talayot-cultuur, die torens bouwden met reuzenmuren uit ruwe steenklompen. De Romeinen zagen vervolgens het strategische belang van het eiland Mallorca in en bouwden daar bedrijvige steden met theaters, badhuizen, tempels, gerechtsplaatsen en huizen met mozaïekvloeren. En natuurlijk de vele kunstwerken en gebouwen die de koningen van Mallorca op het eiland achterlieten. Al deze dingen zorgden voor een geweldige nalatenschap en vele bezienswaardigheden.

Dé toeristische trekpleisters van het eiland zijn ongetwijfeld de gezellige badplaatsen El Arenal en Playa de Palma met hun boulevards vol winkeltjes, restaurantjes en barretjes en een bruisend nachtleven. Maar ook lekker luieren op één van de stranden behoort tot de mogelijkheden.

Mallorca heeft een oppervlakte van 3640 km2 en heeft bijna 870.000 inwoners en ligt op 1450 km van Amsterdam.

Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de sfeervolle dorpjes als Santa Ponca en Valldesmossa. Palma de Mallorca, de oude hoofdstad, heeft vele bezienswaardigheden en musea, een historisch centrum met een Arabische wijk, sfeervolle smalle straatjes en een prachtige gotische kathedraal.

Meer informatie over mallorca op http://www.mallorcavakantie.eu .

, , ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>