Vakantietips voor alle bestemmingen

Info over alle zonbestemmingen

Vakantie Rhodos

Rhodos als vakantiebestemming

Een vakantie op Rhodos is genieten op zijn best. Lekker weer en een mooie natuur, met vele herinneringen aan de roemruchte Griekse geschiedenis, dat alles maakt een vakantie op Rhodos tot een onvergetelijke ervaring.

De flora en fauna op Rhodos komen dichter bij die van Turkije als die van de andere Griekse eilanden. Het binnenland van Rhodos is bergachtig, dunbevolkt en begroeid met talrijke bossen. Het speervormige eiland heeft een oppervlakte van bijna 1400 km2, is 75 kilometer lang en 38 kilometer breed en heeft in totaal ongeveer 120.000 inwoners. De totale kustlijn is ongeveer 220 kilometer lang. In het uiterste noorden van het eiland bevindt zich Rhodos-stad met zijn oude historische haven en zijn moderne commerciële haven. 14 Kilometer ten zuidwesten van Rhodos-stad ligt de internationale luchthaven van Rhodos.

Vakantie Rhodos

Rhodos-stad is één van de mooiste steden van het gehele Middellandse Zeegebied. Bekende blikvangers van deze stad zijn onder andere het grote paleis, de haven, het aquarium en het gezellige centrum.

Rhodos heeft een rijk verleden, getuige ook de vele monumenten welke op het eiland te vinden zijn. Tussen de voor het grootste gedeelte beboste bergen liggen groene, vruchtbare dalen. In het zuiden zijn er prachtige stranden en een serene kust. Het hoogste punt van Rhodos is de 1215 meter boven zeeniveau uitstekende berg Attavyros. Rhodos als vakantiebestemming is voor iedere type reiziger uitermate geschikt en zal zorgen voor een onvergetelijke vakantie.

Rhodos heeft zandstranden, maar ook keistranden. Keistranden zijn er hoofdzakelijk in het westen bij Trianda en Ixia. Zandstranden zijn veelal in het oosten in Faliraki. In de zomer is er een lichte zeewind vanuit het westen, waardoor het aan de oostkant van het eiland gemiddeld iets warmer zal zijn.

Populaire bezienswaardigheden op Rhodos zijn onder andere de Vlindervallei (Petaloudes) waar zich in de zomer duizenden soorten vlinders verzamelen, de zeven bronnen (epta Piges) en de opgravingen bij Kamiros. Daarnaast zijn er nog tal van andere leuke bezienswaardigheden.

, ,

2 thoughts on “Vakantie Rhodos
  • Cista zegt:

    zegt:Ben benieuwd naar je foto’s, ben er nooit geweest, maar heel misschien volgend jaar, hoor en zie er zoveel goeds van.Hoop dat je genoten hebt.groeten.

  • Suchy zegt:

    Mireille zegt:Wat is Griekenland toch een prachtig land. Voor liefhebbess van eilanden: Skiathos is ook een echte aanrader. en met de ferry die daar stopt ben je binnen no time aan het vaste land waar ook genoeg te beleven is!(gave site dit trouwens. ga ik onthouden)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>