Vakantietips voor alle bestemmingen

Info over alle zonbestemmingen

Wijnreizen, ver of dichtbij?

Het bestaat al jaren, een wijnreis of wijnvakantie. Er lekker even op uit gaan om te genieten van de vakantie met eigenlijk de hele dag een goed glas wijn in je hand. Maar de keuze om een land te kiezen voor je wijnreis wordt steeds lastiger. Vroeger kon je eigenlijk alleen in Europa een goede wijnreis organiseren, maar tegenwoordig kan je er ook voor kiezen om een stukje verder te vliegen dan Frankrijk of Italië. Landen buiten Europa worden in het algemeen beschouwd als de nieuwe wereld wat betreft wijn. De bekende Europese landen heetten dan ook de oude wereld. Bovendien wordt er ook een advies gegeven over wanneer je het beste op een wijnreis kan gaan.
Europese wijnreizen
De term de oude wereld werd al eerder genoemd. Als we iets kritischer zijn behoren alleen de landen rond Middellandse Zee en Duitsland tot de oude wereld. Onder landen rond de Middellandse Zee verstaan we Spanje, Italië en Frankrijk. Dit zijn dan ook de traditionele wijnen. Echte wijnliefhebbers geven vaak de voorkeur aan wijnen van de oude wereld. Het is dan ook niet voor niks dat reisorganisaties regelmatig wijnreizen of vakanties naar deze landen organiseren. Ook een wijnvakantie in Oostenrijk behoort vaak tot de mogelijkheden bij reisorganisaties. Andere onbekende wijnvakanties zoals het Krk uit Kroatië met hun unieke en authentieke witte wijn Vrbnicka Zlahtina of de wijnen Zutica en Gegic van het eiland Pag zijn geen slechte opties voor een wijnreis.
Verre wijnreizen
Ook naar de term de nieuwe wereld kunnen we iets kritischer kijken. Tot deze categorie behoren wijnen uit de Zuid-Afrika, de Verenigde Staten, Oceanië en Latijns-Amerika. Deze wijnen hebben vaak een betere prijs-kwaliteit dan wijnen uit de oude wereld. Over het algemeen betaal je voor een goede Zuid-Afrikaanse wijn dezelfde prijs als voor een Franse wijn van matige kwaliteit. Toch blijven er veel mensen van mening dat de echte Franse wijnen niet te evenaren zijn doordat ze het meeste karakter hebben. Ook zijn zijn veel mensen het erover eens dat een wijnreis in Nieuw-Zeeland, Amerika Australië of Afrika een geweldige ervaring is. In landen van de nieuwe wereld kan je zelfstandig een wijnreis maken door tijdens je reis in deze landen een bezoek te brengen aan wijngaarden en -huizen. Maar ook kan je ervoor kiezen om mee te gaan met een georganiseerde wijnreis. Een voorbeeld hiervan is een wijnreis in Californië.
Wanneer op wijnreis?
Over het algemeen zijn september en oktober de twee beste maanden voor een heerlijke wijnvakantie. Oktober staat ook al sinds iedereen zijn heugenis te boek als de wijnmaand. In deze maand worden de druiven geoogst en is de wijn na lange tijd klaar om de flessen in te gaan. Meer weten over wijnen? Wat zijn de duurste wijnen ter wereld? Of de lekkerste wijnen drinken in het beste wijncafé van Nederland? Check dan de site van TanteMargaux.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>